Naslovna Društveno angažovani programi

Hatorumov internacionalni konkurs za školsku antikovid himnu

Štampa PDF

PROPOZICIJE

Učesnici:  deca od predškolskog uzrasta do mature

Rok za prijavu:

17 sati,  20. dana u  tekućem mesecu,  od meseca decembra 2020 sve dok traje pandemija.

Kako se šalju prijave?

Materijal u trajanju od tri do pet minuta treba poslati na Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli u MP3 i MP4 formatu uz prijavni formular. (u prilogu). Izvođenje može biti vokalno ili vokalno instrumetalno; individualno ili u grupi.

Naziv pesme i tekst ( ako je pesma sa rečima) treba odštampati u Wordu u odgovarajućem mestu u formularu. Ukoliko je pesma na stranom jeziku, treba biti prevedena na engleski i na srpski.

Ocenjivanje:

Tri člana žirija su profesionalni muzičari, članovi Udruženja muzikoterapeuta Srbije. Oni pojedinačno ocenjuju svaki od dvanaest elemenata navedenih u nastavku ocenom 1-5. Maksimalan broj bodova koje žiri dodeljuje  je 180.

Žiri ocenjuje sledeće elemente: muzičku formu, sadržaj, muzičku izvedbu i tehnički kvalitet snimka kao i fokus na temu, stepen prilagođavanja okolnostima pandemije, motivacioni (podsticajni) faktor, kreativnost u pristupu, originalnost, introspekciju, lični stav prema problemu, predstavljanje uživo na sastanku preko ZOOM-a.

Glasanje za tekući mesec

Glasanje počinje online 00 sati 21. dana tekućeg meseca. a završava se glasanjem publike na sastanku Hatorumocoh školskog kluba poslednje nedelje u mesecu preko ZOOM platforme od 17-19 sati kada će biti upoznavanje i druženje sa učesnicima, predstavljanje svih pesama uživo ili preko videa koji je poslat, izjašnjavanje žirija u vezi ocena, prebrojavanje glasova koji su stigli preko sajta, preko FB grupe i glasova ulesnika sastanka. Nakon toga će biti proglašenje pobedničkih pesama u obe kategorije za taj mesec.

Sve pobedničke pesme će biti predstavljene na zajedničkom koncertu, na kojem ćemo proglasiti školsku antikovid himnu i slaviti kraj pandemije.

Prilog: Uputstvo

Predlozi za mesec decembar

  1. Una Arsić i Iskra Arsić (5 godina)
  2. Danica Pavičević sa sestrom Ksenijom